Schiphol Perceel 3

Procesmanagement

Schiphol is in 2018 op zoek gegaan naar nieuwe partners (‘Main Contractors’) voor het beheer & onderhoud én de projecten op haar percelen. Door middel van een aanbesteding op basis van de Best Value aanpak heeft Schiphol de experts geselecteerd die het beste konden bijdragen aan hun doelstelling: het zijn en blijven van Europe’s Prefered Airport.  BAM heeft een zeer succesvolle aanbesteding gehad door 3 van de 3 percelen waarop zij heeft ingeschreven te winnen: Landzijdige Infrastructuur (Perceel 3), Ondergrondse Infrastructuur (Perceel 4) en Terminal 3 en Plaza (Perceel 5b).

Al sinds de start van de tender ondersteunen wij BAM op alle drie de percelen in verschillende rollen. Op Perceel 3 heeft Rik meegewerkt aan de winnende bieding in de tender, het inrichten van de projectorganisatie in de transitiefase en het opzetten van het proces- en informatiemanagement. Casper is als risicomanager verantwoordelijk voor het beheersen van de risico’s op het perceel en Eline vervult hier ad interim de functie van Manager Bedrijfsbureau.

Door onze flexibele inzetbaarheid en proactieve houding is er al 5 jaar sprake van een succesvolle samenwerking tussen BAM en Aiber op dit zeer dynamische en aansprekend project. Casper: “Schiphol is een stad op zich, er zijn altijd ontwikkelingen gaande in een omgeving die 24/7 door gaat. Ik vind het echt vet om constant mee te schakelen in dit dynamische speelveld door de risico’s te voorzien en deze goed en tijdig te beheersen. Als de passagiers en de airlines amper iets merken van onze activiteiten, terwijl ons areaal dagelijks een stukje beter wordt, dan is Schiphol tevreden en daar doen we het uiteindelijk met elkaar voor!”

Het contract met Schiphol loopt nog tot 2028. Nog genoeg tijd dus om een bijdrage te kunnen leveren aan het steeds beter en mooier maken van onze nationale luchthaven!

Ik vind het echt vet om constant mee te schakelen in dit dynamische speelveld door de risico’s te voorzien en deze goed en tijdig te beheersen
Schiphol Main Contractors