Project Afsluitdijk

DBFM

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt het consortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel) aan de vernieuwing van de Afsluitdijk. Op basis van een DBFM-contract zorgt Levvel voor ontwerp, bouw en financiering van de versterking van de Afsluitdijk en het onderhoud gedurende 25 jaar.

Aiber is gevraagd als strategisch adviseur om de positie van het exploitatiebedrijf binnen het consortium te versterken en voor te bereiden op de toekomst. Ook zijn onze adviseurs inmiddels verantwoordelijk voor de transitie naar en mobilisatie van de exploitatiefase. Deze fase gaat in per 1-1-2023 en duurt van 25 jaar. Daarom is een goed begin het halve werk. Bij de mobilisatie moet er veel afgestemd en ingericht worden. Laat dit nou net de kracht van Aiber zijn!

Aiber heeft bij Levvel tevens invulling gegeven aan de rol van projectleider voor het Prestatie Meetsysteem (PMS) en heeft daarmee gezorgd voor de totstandkoming van het PMS, inclusief succesvolle afronding van de nodige EDP-audits. Daarnaast heeft Aiber een bijdrage geleverd in de Maintenance Engineering door middel van overall assetmanagement advies en integrale ontwerpreviews op de aspecten onderhoudbaarheid en betrouwbaarheid.

Terug naar overzicht