Heeft u vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op. Ook suggesties zijn altijd welkom. Voor informatieaanvragen kunt u gebruik maken van de contactgegevens. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • +31 (346) 217 480
Contact
Gerrit Burger
Adviseur/Projectmanager

Financieel management

De financiën binnen een DBFM(O) contract zijn complex. In de tenderfase wordt een begroting opgesteld met enorme uitgaven in de realisatiefase en periodieke inkomsten in de exploitatiefase. Dit geheel dient slim te worden voorgefinancierd, waarbij bepaalde inkomsten en uitgaven nog ver weg liggen. 

Financieel management in de SPC (ook wel SPV genoemd) is een fundamentele rol. In een DBFM(O) project worden de D, B, M en O-componenten door-gecontracteerd, terwijl de F-component bij de SPC zelf blijft. Door haar uitgebreide kennis en ervaring bewaart Aiber het overzicht in het spanningsveld van financiële belangen. Aiber voert hierbij zelf het beheer over de financiële modellen, waardoor zij altijd direct in staat is advies te geven over de impact van bepaalde keuzes. Hierbij bewaakt Aiber de balans tussen de korte en lange termijn