Heeft u vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op. Ook suggesties zijn altijd welkom.

Voor informatieaanvragen kunt u gebruik maken van de contactgegevens. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  • +31 (346) 217 480
Contact
Rik Hutting
Adviseur/Projectmanager

Mobilisatie en Transitie

Een DBFM(O) project kenmerkt zich door twee fases: de realisatie- en de exploitatiefase. Ondanks dat beide fases samen het project vormen, verschillen ze fundamenteel van elkaar. In de realisatiefase is er vaak een omvangrijke organisatie actief, terwijl het in de exploitatiefase juist zaak is om met een minimale bezetting een optimaal resultaat te behalen. Ook verschuift de focus: van ontwerp en bouw naar onderhoud en exploitatie, van korte termijn naar lange termijn. Toch blijven de verantwoordelijkheden vanuit het contract in beide fases gelijk.

De overgang (transitie) tussen beide fases is enorm, maar moet soepel verlopen. De organisatie die de exploitatiefase gaat invullen dient tijdig gemobiliseerd te worden met de over te nemen processen, verantwoordelijkheden vanuit het contract en assets vanuit de realisatie.

Aiber zorgt voor een vlekkeloze transitie door risico gestuurd en meetbaar invulling te geven aan dit traject. Hierdoor krijgen organisaties geen ‘last’ van de impact van de overgang en worden onnodige faalkosten voorkomen.