SPC management

Integraal SPC management met gevoel voor belangen en oog voor resultaat.

Aiber geeft in DBFM(O) projecten integraal invulling aan de positie van projectdirectie SPC. Wij vervullen daarbij de rol van projectdirecteur, contractmanager, financieel manager en manager projectbeheersing. Hieronder lichten wij deze rollen toe.

Projectdirectie SPC

De projectdirecteur SPC is het visitekaartje van het consortium. Wij begeleiden vanuit deze rol het project van tenderfase tot einddatum. Het bewaken van de balans van belangen van zowel de klant/opdrachtgever als de aandeelhouders is hierin voor ons essentieel. 

Contractmanagement

Aiber verzorgt het management van het portfolio aan contracten die vanuit de SPC worden gesloten met financiers en adviseurs (zoals de Lenders Techniacal Advisor), het back-to-back DBM(O) contract met de aannemer (s) en de overige verplichtingen ten aanzien van het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie.(LINK naar contractmanagement)

Financieel management

Financieel management in de SPC is een fundamentele rol. Als financieel manager binnen de SPC bewaren wij het overzicht in het spanningsveld van financiële belangen, bewaken de balans tussen de korte en lange termijn, en voeren hierbij zelf het beheer over de financiële modellen. Daardoor zijn we altijd in staat is advies te geven over de financiële impact van bepaalde keuzes